Rendezvényeink

21. október 9-25. Code Week

Code Week - Kódolási Hét a könyvtárban!
2021. október 19-én a Barcsi Városi Könyvtár DJP Pontján a Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium és a KSZC Dráva Völgye Technikum és Gimnázium diákjai ismerkedtek az Arduino nyílt forrású fejlesztőplatformmal. Ez a program olcsó és egyszerű megoldásokat nyújt a vezérlések (okosotthon, robotika) építéséhez. Emellett kipróbálhatták a ClassVR - Osztálytermi virtuális valóság élményt, amely új technológia. Célja, hogy ellenőrzött, biztonságos környezetben nyújtson érzékszervi stimulációs- és oktatási élményt. Több virtuális valóság/kierjesztett valóság témát kipróbálhattak a diákok, amely során történelem, természet, híres helyek, fizika, tudomány és művészet tématerületeket érintettek. 
Köszönjük a Mosolygyár Egyesület közreműködését!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

2021. október 14. Író-olvasó találkozó Bauer Barbara írónővel

2021. október 14-én vendégünk volt Bauer Barbara írónő. Az írónővel Dombi Regina szerkesztő-riporter beszélgetett. A jó hangulatú író-olvasó találkozó után Bauer Barbara szívesen dedikálta könyveit az olvasóinak.

 

 

 

2021. október 11. Író-olvasó találkozó Telegdi Ágnessel

2021. október 11-én Telegdi Ágnes írónő látogatott el könyvtárunkba. A kellemes hangulatú író-olvasó találkozóra mindhárom barcsi álatános iskolából érkeztek gyerekek. 

 

 

2021. Október 4 - 10. Országos Könyvtári Napok

2021. október 6. Író - olvasó találkozó

 

 

2021. október 5 - november 30. Fotókiállítás

2021. október 5-től november 30-ig tekinthető meg könyvtárunkban Werkman Viktória: EGY ÉLET, EGY TÖRTÉNET, EGY GYŐZTES - a kajakozó lány – című fotókiállítása. Október 5-én a Széchényi Ferenc Gimnáziumból és a Barcsi Deák Ferenc Sportiskolai Általános Iskolából is egy-egy osztály látogatta meg a kiállítást. Nekik Werkman Viktória tartott előadást a képeken szereplő parasportolóról, valamint a fényképek készítéséről.

 

2021. október 4 - 10. Könyvturkáló

Az év olvasója díj nyertesei 2021-ben:

Felnőtt: Kiss Józsefné

Gyermek: Dancs Kristóf

Gratulálunk!

GRIMASK SZÍNHÁZ - ÁLLAI LA FONTAINE 

 

2021. október 2. A Magyar Népmese Napja

Zenés népmesével vártuk a családokat a Magyar Népmese Napja alkalmából könyvtárunkban.
Szombat délelőtt a Mesekocsi Színház elevenítette meg AZ ÁLLATOK NYELVÉN TUDÓ JUHÁSZ történetét.
Örülünk, hogy a csaknem 100 látogatóval egy vidám délelőttöt tölthettünk együtt, ahol a népmesékben lévő bölcsesség és humor megelevenedett.
 
 
 

 

 2021. szeptember 28.

A MAGYAR NÉPMESE NAPJA

A Magyar Népmese Napja alkalmából kedden zenés népmesével vártuk városunk óvodásait. A Grimask Színház elevenítette meg A három kismalac és a farkas történetét.
Örülünk, hogy egy vidám délelőttöt tölthettünk együtt!
 
 

 

2021. szeptember 22. Bringás reggeli

A Barcsi Városi Könyvtár ötödik alkalommal csatlakozott a Magyar Kerékpárosklub országos programjához.
2021. szeptember 22-én 6.30 és 10 óra között „zacskónyi” reggelin kívül meleg teával és friss pogácsával is vártuk a kerékpárosokat a könyvtár előtt.
2021-ben is népszerű volt a program, 235 db zacskó reggeli fogyott el. A reggelizők között iskolába igyekvő diákok, munkába siető felnőttek, a gyermeküket óvodába kísérő szülők gyermekükkel, vagy célzottan a program kedvéért tekerő felnőttek és csoportosan érkező diákok voltak.
A Bringás reggeli keretében délelőtt a gyermekkönyvtárban két csoportban óvodások vettek részt a programhoz kapcsolódó ismeretterjesztő előadáson. A kicsiket túró rudival vártuk.
Köszönjük a programon való részvételt és a támogatást a Magyar Kerékpárosklubnak, és Barcs Város Óvodája és Bölcsődéjének!
 
 
 

 

2021. július 5 - 9. Olvasótábor

2021. július 5-9. között 28 gyermek vett részt olvasótáborunkban.

 

 

2021. június 12. Nyárköszöntő

A NYÁRKÖSZÖNTŐ vidám délellőttön sok család, csaknem 120 fő látogatott el rendezvényünkre könyvtárunk elé. A gyerekek és felnőttek részt vettek a Hangoló Színház - Állatok olimpiája című zenés műsorán, ezután egy bohóc lufikat hajtogatott nekik, ugrálóváron ugrálhattak, színezhettek és természetesen könyveket is kölcsönözhettek. Köszönjük, hogy eljöttek hozzánk!

 

 A kollégák lelkes csapata

 

2021. május 10-16. Közösségek hete

Idén is csatlakoztunk a KÖZÖSSÉGEK HETE országos programsorozathoz. Ennek keretében 2021. május 11. és 14. között a hozzánk látogató kis és nagy gyerekek krétarajzokkal színesítették a könyvtár előtti teret.

 

 

 

 

2021. május 15. Virágosítás

Virágültetéses csapaterősítő programot szervezett a könyvtár a munkatársai számára 2021. május 15-én. A program a Közösségek Hete 2021 programsorozat keretében valósult meg.
 
 
 

 2021. május 3-tól Járványügyi intézkezdések

 

2021. április 7. Covid rendelkezések

 
 

 

 
 
 
 

2021. március 8-tól Állományellenörzés

 
 
 
 
 
 

2021. március 8. Járványügyi korlátozások